-
Sedi čovek na ulici pored košarice sa košticama od jabuka. Prilazi mu Perica i pita ga:
-Šta ti je to?
-Ništa prodajem koštice od jabuka.
-A čemu to služi?
-Pojedeš jednu,pa budeš pametniji.
Perica,posle kraćeg razmišljanja na temu ''svi mi govore da sam glup'':
-A pošto ti je to?
-25 dinara komad.
-Daj jednu.
Pošto je pojede,ponovo progovara:
-Vidiš za 25 dinara sam mogao da kupim kilo jabuka,pa da dobijem 20 koštica umesto jedne!
-Eto vidiš,već deluje!!
-Upravu si!Daj još dve!
-
Prije 2 tjedna navršio sam 38. godina. Bio sam vidno razočaran uvidjevši da se moja žena i djeca nisu sjetili rođendana. Otišao sam na posao gdje me dočekala tajnica Lidija pjevajući "Šefe sretan roćkas!!!" Odlučila me počastit ručkom u obližnjem restoranu, a nakon toga me pozvala kod sebe na čašicu vina. Rekla je "Samo minut dok se presvučem u nešto udobnije" , a ja sam uskliknuo : "Samo izvoli" vidno uzbuđen. Lidija se vratila za 5 min iz spavaće sobe s tortom u ruci, a iza nje su bili moja žena, djeca, prijatelji i kolege s posla. A ja, ja sam sjedio na kauču potpuno iznenađen i gol golcat..
-
Mladenci došli stanovati kod mladinih roditelja. Već prvog dana njen brat prvi siđe na doručak.
- Mama, jesu li seka i njen muž još uvijek u sobi?
- Jesu.
- Ja mislim...
- Nema ti šta da misliš! Doručkuj brzo i gubi se u školu!
Kad se popodne vrati iz škole, dječak ponovo pita:
- Mama, da li su seka i zet još u sobi?
- Jesu.
- Ja mislim...
- Nema šta ti da misliš! Sjedi tu ručaj i šuti, a poslije se možeš ići igrati!
Kad se je predvečer vratio kući, odmah upita:
- Da li su seka i zet sišli?
- Još nisu!
- Ja mislim...
- Dobro, ajde da čujem šta to misliš!
- Pa eto, sinoć sam čuo kad je seka rekla zetu da ode u kupatilo i donese vazelin... Pa sve nešto mislim da zet nije greškom uzeo moj super ljepak koga nema na polici, a vazelin je i dalje na polici!...
-
U rodilištu razgovaraju dva novorođenčeta. Dečkić pogleda curicu i ponosno joj kaže:
- "Dečko sam."
- "Kako znaš?", pita ga curica, na što joj dečkić odgovori:
- "Pličekajmo da sestla ode van, pa cu ti pokazat."
Kad je medicinska sestra otišla, dječačić povuče plahticu, digne nožice u zrak i kaže:
- "Vidi, plave čalapice."
-
Rešili Crnogorci da promene radno vreme.
- Odsad ćemo da radimo samo u sredu!
Ima li neko pitanje? - reče vođa radnika.
- Ima. Je l’ ćemo svaku?
-
Dolazi muž kući mortus pijan.
Žena vidi da ne može da stoji, pa ga upita: - Vidiš da se sav klatiš, pašćeš, što ne uzmeš fotelju da sedneš?
- Pa, čekam da naiđe - odgovori muž.
-
Žali se Haso doktoru da se ne seća kad je poslednji put imao seks.
Doktor mu reče da pozove ženu i pita je.
- Halo, Fato, kad smo zadnji put vodili ljubav?
- Zavisi s kim pričam - odgovori Fata.
-
– Što bi bilo da "Galeb" potone?
– Jugoslavija bi se spasila!
-
„Jeftinu radnu snagu imamo jer smo prihvatili mantru da montiramo samo levi točak.“
-
„Društveni proizvod se kod nas tretira kao kazan u koji se retko šta ubaci, a onaj ko drži kutlaču dosipa onome ko mu je simpatičan“