Pastrmka u ljutom sosu
POTREBNO JE:
500 g pastrmke, 1 kašičica tucane suve ljute paprike, 1 limun, 1-2 čena belog luka, 2-3 kašike maslinovog ulja, peršunov list, so i biber.
PRIPREMA:
U činiji izmešajte ulje, sok od pola limuna, ljutu papriku, iseckani beli luk, so i biber. Sve promešajte i po ukusu još začinite. Ako vam je sos suviše kiseo, možete dodati i malo meda. Na komad aluminijumske folije stavite kašiku sosa i preko toga pastrmku koju prelijete ostatkom marinade. Ribu pažljivo zamotajte da tečnost ne iscuri i stavite je u tepsiju. Rernu uključite da se greje na 250 stepeni. Tespiju sa ribom stavite u zagrejanu rernu i pecite 10-15 minuta, pazeći da se ne prepeče. Poslužite sa kriškama limuna.
https://zena.blic.rs