Slušajte Radio 31 Plus pomoću:
SLUSATE RADIO 31 PLUS UZICE:
-
Administrator
Studenti i njihov hajducki ustanak
Mnoge javne licnosti od politicara do profesora, istrazivaca javnog mnenja, privrednika, svakodnevno u svom obracanju javnosti potvrdjuju da se u Srbiji zivi bolje nego pre 12, 20 ili 30 godina.
To su cinjenice, istovremeno, to je razlog da nas strani faktori i vekovni srbomrzci ruse i ugnjetavaju na razne nacine.
Ovaj put to cine preko NVO, opozicije, takozvanih intelektualnih drustava, odredjenih medija...
Na zalost u svoju zlu rabotu ovog puta upregli su deo studenata i akademske elite, pa danas imamo u svim univerzitetnim gradovima ,,studentsku hajduciju,,.
Slusam ih kako vicu; ,,I nas se pita,, i mi imamo prava, mi trazimo, mi zahtevamo, mi postavljamo uslove i zahteve....
Istovremeno kao buduci intelektualci, lekari, profesori, inzenjeri, novinari itd... zaboravljaju da oni imaju i svoje obaveze.
Sva prava proizilaze iz obaveze.
Ako ispunjavas svoje obaveze, onda imas i svoja prava i pravo da se boris za svoje pravo.
Ovog puta studenti nicim ne pokazuju da su njihova prava u bilo cemu krsena, da im je uskraceno pravo na skolovanje, na slobodu reci, na slobodu demonstracija ali, ovo nisu demonstracije vec blokade i unistavanje drzavne imovine.
Izvinite, a sta je farbanje po gradu, lomljenje vrata, prozora, prebijanje nevinih gradjana ako ne nasilje?
Cemu sve to?
Ako vasa prava nisu krsenja, vi onda lepo knjige u ruke i ispunite ono sto su vam obaveze.
Pustite politiku politicarima, kazne sudovima, istrazivanje istraznim organima, pustite ljude od kojih zivite, o cijem trosku se skolujete, da rade svoj posao.
Autonomija univerziteta ne znaci da mozete sve sto pozelite, da su dekani, profesori, studenti i ostali zaposleni u tim ustanovama van zakona.
Ko vas placa, ko finansira vase studiranje, ko daje platu dekanima, profesorima, sekretaricama, cistacicama i svima vama?
Svi zivite na grbaci srpskih radnika, seljaka i penzionera koji svaki mesec uplacuju u budzet da bi drzava funkcionisala.Zamislite da sutra svi kazu, necemo vise da placamo u budzet, poreze. taxe i sve sto proizilazi iz obaveze o placanju iz dohodka, posto nam redovno studenti i opozicija blokiraju puteve i objekte i onemogucavaju nas rad.
Drzava nije predsednik i parlament, vlada i ministri, oni upravljaju drzavom, a vi svojim postupcima unistavate drzavu i unizavate svakog radnika u toj istoj drzavi.
Dizete bunu kao nekad hajduci sto su dizali ali za razliku od vas, hajduci su opravdano dizali bunu protiv zuluma.
Vi bunu dizete jer ste dobili sve, niste ze borili puskom za komad hleba ili komad zemlje, to sto danas radite i magarcu na livadi je jasno da je rec o organizovanoj i placenoj pobuni dela potkupljivih studenata i dela nesrecne opozicije.
I to je najveci i najgori oblik kriminala, biti strani placenik i za tudji interes rusiti sopstvenu drzavu.
Pise admin
Zabranjeno kopiranje i postavljanje na druge forume i sajtove bez dozvole autora teksta i vlasnika foruma!
Tagovi za ovu Temu
Pravila Postanja